2014. február 26., szerda

Megint haragban vagyok a mérleggel

Na nem azért, amiért a legtöbben szoktak. Nekem nem mutat sokat, hanem egyáltalán nem mutat semmit. Tavaly cseréltem benne elemet. Most kapcsolom ki s be, de meg sem moccan a kijelzője.

A digitális kütyűk világában mindig visszatérek a régi mérlegemhez. Az még nem hagyott cserben. Nem tudom mennyire pontos, biztos vannak eltérések, pár deka, de még mindig mutatja a súlyom. 

Még nem tudom mitévő legyek, de azt hiszem hagyom a digitális mérleget pihennei. Lehet majd veszek egy elemet, de ha az sem hoz eredményt, akkor ennyi. Nem veszek új mérleget. Nekem a kb. mérés is elég. Nem kell dekára pontos mérés. Érzem én mennyi az annyi (kb.) :)

2014. február 24., hétfő

Az elmúlt időszak

Kb. 2 hónapja hagytam abba az írást. Sok minden történt azóta velem. A sport terén elég lazára vettem a dolgokat. Nem mondom, hogy nem sportoltam semmit, mert azért szobabringáztam, tornáztam is, futottam is, amire büszke vagyok, mert elértem a kitűzött célom, vagyis azt, hogy megerősítsem a torkom. Futottam -3 fokban és egész télen nem voltam meghűlve. Lehetett volna többet is sportolni, de a lustaság és pár egészségi probléma megakadályozott ebben. 

Sajnos az epém elkezdett vacakolni, de jogosan. Most ismét visszatértem az én (diétás) étrendemhez. Kerülöm a fűszeres és nehéz ételeket, amikről tudom, hogy nem nekem valók.

Nemrég elkezdtem ismét a futást és azóta csinálom a hülyeségeket folyamatosan :) Első héten 4 edzést ütemeztem be és meg is csináltam, ami összesen majdnem 19 km lett. Jött is a jelzés, hogy ez így sok lesz, mindenem fájt. Szóval pihenést írtam ki magamnak. Közben jelzett az epém is, szóval megint kimaradt a futás. 

Tegnap megint elindultam. 50 perc lett volna az edzéstervben, persze ezt megint nem úgy kellett volna, hogy a leghosszabb edzéssel kezdjük, de hát miért ne? :D Lefutottam 42 percet az 50-ből, ami 5,31 km lett, de már 3 km körül éreztem, hogy fáj a jobb forgóm. Nem akartam abbahagyni, pedig tudtam, hogy nem okos dolog, amit csinálok, de le akartam futni az 5 km-t. Ennek az lett az eredménye, hogy  hazafelé már sántikáltam, nagyon oda kellett figyelnem arra, hogy hogyan is lépek, hogy ne lássák, hogy sántikálok. Utána nem fájt, de ma reggel ismét sántikálással kezdtem a napot. :D Ügyes vagyok, tudom. Most remélem, hogy szerdáig elmúlik. Nem vészes a fájdalom, de akkor is oda kell figyelni rá. Volt még egyszer ilyen fájdalom és kipihentem. Most is azt fogom csinálni, addig nem futok, amíg el nem múlik.

December 15-én elhatároztam, hogy lemondok a kávéról és sikerült. Sokat szenvedtem az elején (a szó szoros értelmében), de megérte. Az elején 0 tolerancia volt, most már tudok kulturáltan kávét inni. Most már egyáltalán nem jut eszembe a kávé, nem azzal kezdem a napom, hogy kávét iszok. Ha főzök, akkor iszok 2 - 3 kortyot és az elég. Ez egy egész történet, sok mindenre rájöttem, kicsit jobban megismertem saját magam ebből a szempontból és örülök neki, mert úgy érzem fejlesztettem vele az önkontrollomat. És most már azt is tudom, hogy nem szeretnék semmilyen függő lenni.

2014. február 23., vasárnap

Hahó :)

Úgy döntöttem ismét előveszem a "Jegyzeteimet" és vezetem többé - kevésbé rendszeresen. Következik egy olyan szakasz az életemben, amit le szeretnék jegyezni és itt fogom megtenni. Ezen kívül lesznek más témák is majd.

Szóval üdv mindenkinek :)