2013. március 17., vasárnap

A futás elnapolva

Elég gyengének érzem most magam, az utolsó két futás nem sikerült a legjobban, ezért a mai futást elnapolom. Az idő sem kedvez. A napokban Magyarországon tomboló ítéletidő eljött hozzánk is. Pénteken itt is nagyon havazott, fújt a szél és hideg volt. Szombaton már nem havazott, kisütött a nap is, de a szélfúvás nem állt el és nagyon hideg volt. Ma reggel - 7 fok volt. Most süt a nap de +1 fok van csak. Sapkám még mindig nincs. Semmiképp sem kedvező, de a jó oldalát nézem a dolognak és örülök, hogy a kettő egybe esett. Hétfőtől felmelegedést mond, így van remény már. Kedden esedékes ismét a futás, remélem nem kell azt is elnapolni.

Találtam pár nagyon jó láberősítő gyakorlatot futóknak,  és nemcsak futóknak. Itt közzéteszem, hátha mást is érdekel. Amikor nem tudok futni, szerintem ezekből fogok végezni, mert mindenképp kell a keresztedzés és ezek tényleg jók.

Láberősítő - Féllábas guggolás


Kezdetnek 8 - 12-őt javasol /láb és fokozatosan el kell jutni 15 - 20-ig. Ha ez az elején nagyon nehéznek tűnik, akkor kétlábas guggolást ajánl, amíg megerősödik a láb (0:40).

Másik féllábas guggolás

 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis láberősítők, köszönöm, hogy megosztottad. Hamarosan jön a jó idő és tudzs majd futni.

    VálaszTörlés
  2. Mrita, nagyon szívesen, hozok még :)

    VálaszTörlés